Hamilelik Döneminde Sigara İçmenin Sakıncaları

Gebelik döneminde artık iki kişilik bir yaşama başlamaktasınız.Bu dönemde bebeğinizin sağlığı için beslenmenize ve sağlığınıza iyi dikkat etmeniz gerkmektedir.
Nikotin, damarları büzüp, kan akışını azaltır. Karbon monoksit, hücrelere zarar vererek gelişme geriliğine neden olabilir.

Sigara içen annenin kanında oksijen azalır. Böyle olunca, bebeğe giden oksijen miktarı ve diğer besin maddeleri de doğal olarak azalır.

Hamilelikte İçilen Sigaranın Bebeğe Zararları :

* Gebelik haftası 38 – 40 hafta olarak kabul edilir. 38 haftadan çok daha önce doğumun gerçekleşmesine yol açar. Yani erken doğum gerçekleşir.

* Doğum eylemi esnasında açılması gereken su kesesinin, olması gereken zamandan çok önce açılmasına, bebeğin gelişimini tamamlamadan doğum yoluna girmesine neden olur.

* Sigara bebeğe giden kandaki oksijen ve besin maddelerinde azalmaya neden olarak, anne karnında bebeğin gelişiminin geri kalmasına sebep olur.

* Bebeğin anne rahminde ani ölmesine neden olur.

* Annede, tansiyon yükselmesi, idrarda protein çıkması, vücutta aşırı ödem, görme bulanıklığı gibi durumlar yaşanır. Bu durum, anne ve bebek için çok tehlikelidir.

* Nikotinin damar büzücü, daraltıcı etkisi bebeğin beslenmesini olumsuz etkiler.

* Bebek anne rahminde iken plasenta zamansız ayrılır ve tehlikeli boyutlarda kanama olur.

* Doğum sonrası bebekte solunum sıkıntısı olur. Erken doğan bebeklerde akciğerler gelişmediğinden sonucu ölümcül olabilen solunum sıkıntısı yaşanır.

* Lohusalık döneminde annenin süt miktarı azalır.

* Anne sütünde C vitamini kaybı olur. Sütün besleyici etkisi azalır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.