Antibiyotik Yerine Bu Çorbaları İçin

Kış ayı geldi havalar soğudukça kendimize daha iyi bakmamız gerekiyor.Çorbalarınızı şimdiye kadar hep annenizin elinden içmiş olabilirsiniz. Kuşkonmaz sizin için çengel bulmacada cevaplanması gereken bir kelimeden başka bir şey ifade etmeyebilir. Mercimek çorbası ile ilişkiniz kebapçıdaki bir iştah açıcıdan öteye geçmemiş olabilir.
İşte doktora gitmek yerine tavuk suyu çorbaya limon sıkmayı tercih edenlere hitap eden o listeden öneriler:

Eski Mısır yanılıyor olamaz: Kuşkonmaz çorbası
Kuşkonmaz çorbasının eski Mısır’da tedavi amaçlı kullanıldığını biliyor muydunuz? Vitamin deposu kuşkonmazı, garnitür olarak kullanmak yerine çorba yapımında kullanıyoruz.“Diğer sebzeler de gücenmesin” diyerek, çorbada renk ve tatlarını vermesi için patates, havuç gibi sebzelerin de kullanılabileceğini söylüyor.

Yeşil reçete: Yeşil mercimek çorbası
Yeşil mercimek çorbası yeşil reçetenin yazabildiği bütün ilaçları tek başına karşılar, aynı tedavileri de yapar. Hayatımızın tadı tuzu, ana yemeklerin başlangıcı, yaz- kış şifa kaynağı olan çorba tariflerini erişte gibi seçenekler ile daha da bereketli hale getirmek mümkün. “Erişte yerine tel şehriye hatta mantı bile kullanabilirsiniz”.
Kod adı doktor: Tarhana çorbası
Tarhana çorbasını üniversiteye giriş sınavına sokun, en iyi tıp fakültesini kazanır, 6 yıl okur, profesörlere de ilham verir, geri gelir. Bütün yemekler arasında tarhana çorbası hiç şüphesiz en çok Anadolu kokandır, toprak kokandır. Ekşilisi içilir, kahvaltıda içilir, akşam yemeğinde içilir, sahurda içilir. Tarhana çorbası bir çorbanın alabileceği en güzel hallerden, tariflerden biridir. Su Irmak, “Her birinin kendine has tarhana çorbası tarifi olan büyüklerimize saygılarını sunarak” paylaştığı tarifte, tarhana çorbasında kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanmanızı öneriyor.
kaynak/milliyet

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.